Ma - Vr 10.00 - 18.00 | Za 12.00 - 17.00 | Zondag (op afspraak) +31 6 48384849

Laserontharing

Shary skin beschikt over de GentleMax Pro laser. Dit is de snelste ontharingslaser op de markt. Een zeer betrouwbare en krachtige oplossing voor het snel verwijderen van ongewenste haargroei voor alle huid- en haartypes. De Gentle Max Pro is een Alexandrite en een ND-YAG laser en geeft u de mogelijkheid om op een snelle, effectieve en duurzame manier te ontharen. Door het hoge vermogen kunnen de dikste en fijnste haren effectiever worden behandeld. Overbeharing kan verwijderd worden door medische of cosmetische redenen.

Laserontharing

Laserontharing is een van de modernste en snelste manier van ontharen, dit wordt ook wel permanente ontharing genoemd. Laser ontharen houdt in dat de haarwortels door middel van lichtflitsen vernietigd worden. Met laser ontharen wordt het pigment in de haarfollikel verbrand zonder de andere huidstructuren te beschadigen. Door de laser worden de haarwortels met haartjes in groeifase vernietigd. De haar zal op die plek nooit meer terugkomen. Omdat de haren alleen in de groeifase in direct contact staan met de haarwortels, kunnen zij alleen dan vernietigd worden.

De behandeling

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden is het van belang dat je langskomt voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek worden er vragen gesteld over de algemene gezondheid, wensen en verwachtingen van de behandeling. De huidtherapeut legt je precies uit wat je mag wel en niet mag verwachten. Tevens zal er worden gekeken of je geschikt bent voor de laserbehandeling.

De huid dient minstents 1 á 6 weken niet in de zon te zijn geweest en moeten zelf bruinende producten worden vermeden. Dit omdat de laserstraal die gebruikt wordt zich richt op pigment. Wanneer de huid recent is blootgesteld aan zonlicht, is er meer pigment in de huid aanwezig. De laserstraal is hierdoor niet meer gericht op alleen het pigment in de haar, maar ook op de huid.

Het is van belang dat u minimaal 6 weken voorafgaand aan de laserbehandeling stopt met harsen of epileren. U mag het gebied wel scheren of knippen. Het haarzakje moet namelijk in de huid blijven, omdat de laser gericht is op het pigment wat zich in het haarzakje bevindt. Geadviseerd wordt de haren 1 à 2 dagen voor de behandeling te scheren. Ben je geschikt? Dan kan de huidtherapeut meteen van start.

Bel nu voor een vrijblijvend en gratis intake huidanalyse
BEL NU

Na de behandeling

Na afloop van de behandeling kun je enige tijd warmte in de huid voelen. Je mag het behandelde gebied koelen als je dat prettig vindt. Het behandelde gebied kan rood worden en zwellingen vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie zal binnen 1 tot 2 dagen verminderen. Eén tot twee weken na de behandeling zullen de haren die behandeld zijn heel langzaam uitvallen.

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft, verschilt per individu. Alleen haar dat zich in de actieve groeifase bevindt, kan definitief worden verwijderd. Echter zijn niet alle haren tegelijk in deze groeifase. Doordat niet alle haren zich op hetzelfde moment in de groeifase bevinden, zal de behandeling een aantal keer herhaald moeten worden. Dit ligt gemiddeld tussen de 4 à 8 behandelingen met periodes van 6 tot 12 weken tussen de behandelingen in.

Adviezen

Het is zeer van belang om het (behandelde)gebied goede nazorg te bieden. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke punten voor u op een rijtje gezet:

  • Vermijd bootstelling aan UV licht (zowel van de zon als van de zonnebank) en overmatige hitte tijdens en minimaal 4 tot 12 weken na de behandeling. De huidtherapeut kan je hier meer over vertellen.
  • Laat de huid na de behandeling met rust ga niet pulken of korstjes verwijderen.
  • Tussen de behandelingen door niet epileren of harsen. Wel mogen de haren geknipt of geschoren worden.
  • Zo nodig kunt u thuis gedurende 20 minuten een cool pack aanbrengen om de huid te koelen.
  • Sauna en hete baden wordt 24 tot 72 uur na de behandeling afgeraden.
  • Bij blootstelling aan de zon/daglicht wordt geadviseerd de huid te beschermen met een zonnecrème met minimaal SPF 30.

Vergoeding

Laser ontharen kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.