PRP: De Natuurlijke ‘Vampire Facelift’ voor Huidverjonging en Haargroei bij Shary Skin Clinic

Platelet Rich Plasma (PRP)

De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP) is buitengewoon door zijn natuurlijke oorsprong. PRP bestaat uit gefilterd plasma afkomstig van jouw eigen bloed, wat het de bijnaam ‘Vampire Facelift’ heeft opgeleverd. Dit plasma is rijk aan bloedplaatjes en actieve groeifactoren, die een essentiële rol spelen in regeneratieve processen in het lichaam.

PRP-injecties hebben op de huid een verjongend, verstevigend en hydraterend effect, resulterend in een stralende en stevigere teint. Deze krachtige behandeling maakt gebruik van de stimulerende effecten van bloedplaatjes en groeifactoren uit je eigen bloed, waardoor het toepasbaar is voor zowel huidverbetering als haargroei. De procedure omvat het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed, het centrifugeren ervan en het gebruik van het resulterende plasma met een hoge concentratie bloedplaatjes en groeifactoren.

Het unieke aan PRP is dat het met de kracht van je eigen bloed de vitaliteit van de huid herstelt. Of het nu gaat om het verbeteren van de huidconditie, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het stimuleren van haargroei of het verbeteren van littekens, PRP biedt veelzijdige toepassingen.

De behandeling

Tijdens een PRP-behandeling wordt in eerste instantie een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit bloed ondergaat vervolgens een centrifugatieproces, wat resulteert in gefilterd plasma afkomstig van jouw eigen bloed. In dit plasma bevindt zich een aanzienlijke concentratie bloedplaatjes, vergezeld van actieve groeifactoren die een cruciale rol spelen in de regeneratieve processen binnen het lichaam. De PRP-injecties worden gericht op het verjongen, verstevigen en hydrateren van de huid. Dit leidt tot een stralende en stevigere huid. Het verkregen PRP wordt vervolgens met behulp van injecties of microneedling geïntroduceerd in specifieke gebieden van de huid of hoofdhuid, afhankelijk van het behandeldoel. Wat PRP zo uniek maakt, is dat het de vitaliteit van de huid herstelt door gebruik te maken van de regeneratieve kracht van je eigen bloed. Deze aanpak minimaliseert het risico op allergische reacties, aangezien het plasma afkomstig is van de patiënt zelf.

Na de behandeling

Na een PRP-behandeling kunnen er direct na de sessie lichte roodheid en zwelling optreden, die snel verminderen. Binnen dagen tot weken verbetert de huidtextuur, met optimale resultaten zichtbaar in de daaropvolgende maanden. Periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn voor behoud. Bijwerkingen zijn over het algemeen minimaal, en het opvolgen van nazorginstructies, zoals bescherming tegen zonlicht, is cruciaal voor succes en comfort.

Resultaten

Bij het ouder worden zorgt de afname van collageen type 1 voor het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door de PRP-injectie wordt dit verouderingsproces tegengegaan. Bij een PRP-behandeling brengen we geactiveerde bloedplaatjes in de huid. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om elastine en collageen te produceren. Elastine en collageen dragen bij aan de flexibiliteit en vitaliteit van de huid, wat resulteert in een stralende uitstraling. De huidverbetering is al merkbaar na één behandeling, maar we raden 3-4 behandelingen aan om het effect te behouden. Daarna kun je het resultaat constant houden door jaarlijks een behandeling te ondergaan.

Aantal behandelingen

Het aantal benodigde behandelingen voor PRP (Platelet Rich Plasma) kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie van de persoon, de ernst van het probleem en het gewenste resultaat. Over het algemeen worden echter meerdere behandelingen aanbevolen om optimale resultaten te behalen

PRP voor Haargroei:

– Een typische behandelingscyclus omvat doorgaans 3 tot 4 sessies, met tussenpozen van ongeveer 4 tot 6 weken.
– Onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn om de resultaten in de loop van de tijd te

PRP voor Littekens en Striae:

– Voor de verbetering van littekens en striae zijn ook meerdere sessies nodig.
– Het aantal benodigde behandelingen varieert, maar over het algemeen worden 3 tot 6 sessies aanbevolen voor zichtbare verbeteringen.
– De intervallen tussen de sessies kunnen 4 tot 6 weken zijn.

PRP voor Huidverbetering:

– Voor algemene huidverbetering, vermindering van fijne lijntjes, verbetering van elasticiteit, en het verkrijgen van een jeugdige uitstraling worden meerdere behandelingen aanbevolen.
– Een cyclus van 3 tot 4 behandelingen met tussenpozen van 4 tot 6 weken is gebruikelijk.
– Periodieke onderhoudsbehandelingen, zoals jaarlijks, kunnen helpen om de bereikte resultaten te behouden.

Indicaties

Huidverbetering

PRP heeft een krachtige werking op de huid, stimuleert de aanmaak van collageen en verbetert de elasticiteit van de huid voor een gladdere en jeugdigere uitstraling. Het is ook effectief bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, en heeft vaak een verfrissend effect bij donkere kringen.

Haargroei

De bloedplaatjes uit PRP hebben een stimulerende werking op haarfollikels, waardoor de groei van haren wordt geactiveerd. Doordat PRP ook een positieve invloed heeft op de doorbloeding, kan het ook (preventief) worden ingezet om haaruitval tegen te gaan.

Littekens en Striae

De helende werking van PRP kan ook worden ingezet om littekens en striae te verbeteren, met name effectief bij acnelittekens.

Tarieven

Categorie

Platelet Rich Plasma behandeling (Huidverbetering)

Gezicht

€ 325

Gezicht 3 behandelingen

€ 900

Gezicht+Hals

€ 400

Gezicht+Hals 3 behandelingen

€ 1000

Gezicht i.c.m microneedling

€ 400

Gezicht i.c.m. microneedling 3 behandelingen

€ 1100

Platelet Rich Plasma behandeling (Haargroei stimuleren)

Haargroei stimuleren PRP

€ 250

Haargroei stimuleren PRP 3 behandelingen

€ 700

Haargroei stimuleren PRP i.c.m. HairXL

€ 350

Haargroei stimuleren PRP 3 i.c.m. HairXL 3 behandelingen

€ 925

Adviezen en Nazorg

Na de behandeling zijn enkele belangrijke adviezen van kracht. Deze richtlijnen zijn cruciaal voor een effectieve nazorg en dragen bij aan het behoud van een gezonde, stralende huid na acnetherapie.

Zonnebaden wordt ten minste 7 dagen afgeraden.
Saunabezoeken dien je 72 uur te vermijden.
Het geïnjecteerde gebied mag niet gemasseerd worden.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat zijn de voordelen van PRP ten opzichte van andere cosmetische behandelingen?

PRP heeft natuurlijke oorsprong en maakt gebruik van bloedplaatjes en groeifactoren uit het eigen bloed, wat het een veilige en effectieve keuze maakt voor huidverbetering en haargroei.

Is PRP geschikt voor alle huidtypes?

Over het algemeen is PRP geschikt voor diverse huidtypes, maar een professionele beoordeling is noodzakelijk om de beste resultaten te waarborgen.

Wat maakt PRP uniek in vergelijking met andere mesotherapiebehandelingen?

PRP onderscheidt zich door de regeneratieve kracht van bloedplaatjes en groeifactoren, wat zorgt voor een natuurlijke en effectieve aanpak van huidverbetering en haargroei.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie na een PRP-behandeling voor huidverbetering?

Verbeteringen kunnen al na één behandeling merkbaar zijn, maar een volledige cyclus van 3 tot 4 behandelingen wordt vaak aanbevolen voor langdurige resultaten.

Kan PRP helpen bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen?

Ja, PRP kan een verfrissend effect hebben bij donkere kringen door de verbetering van de huidconditie en het stimuleren van collageenproductie.

Zijn er risico's verbonden aan PRP?

Over het algemeen wordt PRP als veilig beschouwd omdat het gebruikmaakt van de eigen biologische stoffen van de patiënt. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn lichte roodheid en zwelling, maar deze zijn van korte duur.

Kan PRP worden gecombineerd met andere cosmetische behandelingen?

In sommige gevallen kan PRP worden gecombineerd met andere behandelingen, maar dit moet individueel worden beoordeeld. Overleg met de onze behandelaar voor de beste aanpak.

Hoe lang moet ik wachten tussen opeenvolgende PRP-behandelingen?

De intervallen tussen behandelingen variëren afhankelijk van het behandeldoel. Voor huidverbetering worden sessies doorgaans elke 4 tot 6 weken herhaald.

Kan PRP helpen bij littekens veroorzaakt door acne?

Ja, PRP kan effectief zijn bij het verminderen van acnelittekens door de regeneratieve werking op de huid.

Zijn PRP-behandelingen pijnlijk?

De behandeling is over het algemeen comfortabel, mede dankzij het gebruik van verdovende crème voorafgaand aan de injecties.

Open chat
Stuur een bericht!
Hallo👋
Hoe kunnen we je helpen?