Camouflagetherapie: Effectieve Behandeling voor Huidkleurcorrectie bij Shary Skin Clinic

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een huidtherapie die kan worden ingezet om huidaandoeningen of kleurafwijkingen van de huid te camoufleren en minder te laten opvallen. Strikt genomen spreekt men niet van een therapie, maar van een behandeling met een tijdelijk effect. Met een camouflage behandeling kunt u opvallende kleurafwijkingen corrigeren, verminderen en verwijderen.

De behandeling

Bij Shary Skin Clinic passen we camouflagetherapie toe met een veelzijdige reeks kleuren camouflage foundation van Lycogel. Samen met onze huidtherapeut selecteert u de meest geschikte kleur of combinatie, perfect afgestemd op uw natuurlijke huidteint. De gekozen camouflage is dekkend, water- en veegvast, bevat SPF voor UV-bescherming en is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid.

Onze behandelingen zijn volledig op maat gemaakt, omdat we begrijpen dat elke huid uniek is. Het proces begint met een consult, waarbij we gezamenlijk de juiste kleur, camouflage en bijbehorende producten selecteren. Na het bestellen van de producten volgt een gedetailleerde bespreking over de optimale toepassing en integratie van de camouflage in uw dagelijks leven. Shary Skin Clinic streeft naar een gepersonaliseerde aanpak voor de beste resultaten in uw specifieke situatie.

Tijdens een camouflagetherapie behandeling passen we Lycogel toe, waarbij we de juiste kleur selecteren die bij uw huid past. We bieden ook instructies over hoe u Lycogel thuis het beste kunt aanbrengen. Benieuwd of deze behandeling geschikt is voor u? Kom langs voor een vrijblijvend consult. Lycogel biedt niet alleen langdurige dekking maar is ook een investering in de gezondheid van uw huid. De actieve ingrediënten bevorderen de opname van zuurstof, vocht en voedingsstoffen in de huid, en benadrukken tegelijkertijd de natuurlijke schoonheid van uw huid.

Aantal Behandelingen

Bij Shary Skin Clinic bestaat de camouflagetherapie gemiddeld uit één afspraak van 15 tot 30 minuten. Voorafgaand aan de behandeling bieden we een gratis intakegesprek van een half uur aan. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw huidtype en wensen. Na dit consult plannen we de start van jouw camouflagebehandeling. Je hebt ook de mogelijkheid om direct na het intakegesprek met de camouflagebehandeling te beginnen. In dat geval adviseren we om zonder make-up naar de kliniek te komen, zodat onze huidtherapeuten je meteen kunnen leren hoe je zelf het beste kunt camoufleren, zowel tijdens de behandeling als thuis. Hierbij staat persoonlijke begeleiding centraal om de beste resultaten te behalen.

Indicaties

Camouflagetherapie is een effectieve benadering om diverse kleurafwijkingen in de huid minder zichtbaar te maken. Shary Skin Clinic past deze therapie succesvol toe op verschillende huidaandoeningen, waaronder:

Littekens

Camouflageproducten worden gebruikt om littekens te verbergen, waardoor ze minder opvallen en de huid een egaler uiterlijk krijgt.

Pigmentvlekken

Voor pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken of zonnevlekken, biedt camouflagetherapie een oplossing om de huidskleur gelijkmatiger te maken.

Zwangerschapsmasker (Melasma)

Deze therapie kan succesvol worden toegepast om het uiterlijk van melasma, een pigmentstoornis vaak geassocieerd met zwangerschap, te verminderen.

Vitiligo

Voor mensen met vitiligo, waarbij delen van de huidpigment verliezen, biedt camouflagetherapie de mogelijkheid om een meer uniforme huidskleur te bereiken.

Wijnvlekken (naevus flammeus)

Camouflageproducten helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van wijnvlekken, wat resulteert in een egaler huidbeeld.

Rosacea

Voor degenen met rosacea, een chronische huidaandoening die roodheid en soms puistjes veroorzaakt, kan camouflagetherapie helpen om de symptomen te verbergen.

Couperose (teleangiëctastieën)

Bij couperose, gekenmerkt door zichtbare bloedvaatjes op de huid, biedt deze therapie een oplossing om de roodheid te verminderen en een gelijkmatiger huidtint te bereiken.

Shary Skin Clinic past camouflagetherapie deskundig toe, waarbij op maat gemaakte oplossingen worden geboden voor individuele behoeften. Neem contact op voor meer informatie over deze therapeutische benadering en de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Vergoeding

Shary Skin Clinic is erkend door alle zorgverzekeraars. Onze huidtherapeut is geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. In veel gevallen worden de meeste camouflagebehandelingen vergoed vanuit de zorgverzekering. We streven naar transparantie en kwaliteit in onze dienstverlening, waardoor u kunt profiteren van mogelijke vergoedingen voor uw behandeling. Neem gerust contact op voor specifieke informatie over vergoedingen en voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

Tarieven

Categorie

Camouflagetherapie

Consult, advies en training 30 min (excl. producten)

vanaf €75

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat is camouflagetherapie en hoe werkt het?
Camouflagetherapie is een behandeling om huidaandoeningen of kleurafwijkingen van de huid minder opvallend te maken. Het maakt gebruik van speciale camouflageproducten om kleurafwijkingen te corrigeren en te verminderen.
Waarom wordt camouflagetherapie toegepast met Lycogel?
Bij Shary Skin Clinic wordt camouflagetherapie uitgevoerd met een veelzijdige reeks kleuren camouflage foundation van Lycogel vanwege de dekkendheid, water- en veegbestendigheid, SPF voor UV-bescherming, en geschiktheid voor de gevoelige huid.
Hoelang duurt een camouflagetherapiesessie gemiddeld?
Bij Shary Skin Clinic duurt een camouflagetherapiesessie gemiddeld 15 tot 60 minuten. Een gratis intakegesprek van een half uur wordt voorafgaand aan de behandeling aangeboden.
Kan ik direct na het intakegesprek beginnen met de camouflagebehandeling?
Ja, je hebt de mogelijkheid om direct na het intakegesprek met de camouflagebehandeling te beginnen. Het wordt aangeraden zonder make-up naar de kliniek te komen voor persoonlijke begeleiding.
Wat zijn de indicaties voor camouflagetherapie bij Shary Skin Clinic?
Camouflagetherapie is effectief voor littekens, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker (melasma), vitiligo, wijnvlekken, rosacea, en couperose. Het biedt oplossingen om deze kleurafwijkingen minder zichtbaar te maken.
Hoeveel behandelingen zijn gemiddeld nodig voor camouflagetherapie?
Camouflagetherapie bestaat gemiddeld uit één afspraak bij Shary Skin Clinic. Het aantal benodigde behandelingen kan variëren afhankelijk van het specifieke doel en de reactie van de huid.
Wordt camouflagetherapie vergoed door de zorgverzekering?
Shary Skin Clinic is erkend door alle zorgverzekeraars, en in veel gevallen worden de meeste camouflagebehandelingen vergoed. Voor specifieke informatie over vergoedingen en voorwaarden, neem contact op met uw zorgverzekeraar
Zijn er specifieke nazorginstructies na een camouflagetherapiesessie?
Specifieke nazorginstructies kunnen variëren, maar algemene adviezen kunnen onder meer het vermijden van direct zonlicht en saunabezoeken omvatten, evenals het vermijden van het masseren van het geïnjecteerde gebied. Raadpleeg de huidtherapeut voor gedetailleerde instructies.
Open chat
Stuur een bericht!
Hallo👋
Hoe kunnen we je helpen?