Huidverjonging en -herstel met Geavanceerde Microneedling Technieken bij Shary Skin Clinic

Microneedling

Microneedling is een innovatieve cosmetische behandeling bij Shary Skin Clinic, gericht op het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van littekens, fijne lijntjes en rimpels, en het bevorderen van de algehele huidgezondheid. Bij Shary Skin Clinic wordt gebruik gemaakt van zowel de geavanceerde Dermapen4 als de traditionele microneedling pen. Deze technieken gebruiken microscopisch fijne naaldjes om de huid op een gecontroleerde en veilige manier door te boren, waardoor het natuurlijke genezingsproces van de huid wordt gestimuleerd.

De behandeling

Bij Shary Skin Clinic in Delft bieden we zowel de microneedling pen als de geavanceerde Dermapen 4 behandelingen aan. De Dermapen 4 is een verbeterde versie van de bekende microneedling pen. Deze behandeling maakt gebruik van steriele vibrerende naaldjes om kleine kanaaltjes in de huid te creëren, wat het natuurlijke wondgenezingsproces activeert. Hierdoor komen groeifactoren vrij, wat leidt tot een verhoogde productie van collageen en elastine. Dit resulteert in een weerbaardere, soepelere, egalere en frissere huid.

De behandeling start met een grondige reiniging en desinfectie van de huid om op een schone ondergrond te werken. Tijdens de behandeling gebruiken we een serum dat is afgestemd op de specifieke huidindicatie. De microneedling pen glijdt zachtjes over de huid, waardoor kleine kanaaltjes ontstaan. Deze kanaaltjes zorgen ervoor dat het serum effectief door de huid wordt opgenomen, waardoor het van binnenuit kan werken. De behandeling wordt afgesloten met het kalmeren van de huid met een masker of andere kalmerende producten. Gedurende de behandeling passen we ook specifieke serums toe, afgestemd op de individuele behoeften van de huid.

Voordelen van Microneedling

• Het draagt bij aan de vermindering van littekens, waaronder acne-littekens, chirurgische littekens en striae.
• De behandeling bevordert de verfijning van de huidtextuur, wat resulteert in een verbetering van de algehele huidstructuur en verkleining van de poriën.
• Microneedling heeft anti-aging effecten doordat het helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de stevigheid van de huid.
• Het draagt bij aan de egalisatie van de teint, waarbij hyperpigmentatie wordt verminderd en een gelijkmatige teint wordt bevorderd.
• Bovendien helpt microneedling ook bij ontstekingen veroorzaakt door acne, waardoor het een uitgebreide oplossing biedt voor diverse huidproblemen.

Aantal behandelingen

Het aantal benodigde microneedling-behandelingen varieert afhankelijk van factoren zoals het specifieke huidprobleem en de gewenste resultaten. In de meeste gevallen wordt een behandelplan opgesteld met meerdere sessies, gespreid over enkele weken, om een optimaal en langdurig effect te bereiken.

De Dermapen-behandeling kan herhaald worden met een frequentie van 2-4 weken, afhankelijk van de huidconditie en indicatie. Kuurbehandelingen (3-5 sessies) kunnen dieper gelegen problemen aanpakken, zoals littekens en pigmentatie, waarbij de benodigde hoeveelheid behandelingen per persoon kan variëren.

Indicaties

Fijne Lijntjes en Rimpels

Microneedling kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door de productie van collageen en elastine te stimuleren, waardoor de huid steviger en gladder wordt.

Littekens

Of het nu gaat om acne-littekens, chirurgische littekens of andere littekens, microneedling kan de textuur van de huid verbeteren en de verschijning van littekens verminderen.

Huidtextuur en Poriën

De behandeling kan de algehele textuur van de huid verfijnen, waardoor poriën kleiner lijken en de huid een gladdere uitstraling krijgt.

Haargroei op de Hoofdhuid

Bij microneedling op de hoofdhuid kan het de haargroei bevorderen door de micro-injecties diep in de hoofdhuid.

Hyperpigmentatie

Microneedling kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zoals donkere vlekken en verkleuringen, door de bovenste lagen van de huid te vernieuwen.

Striae (Zwangerschapsstriemen)

Voor mensen met striae kan microneedling de huidtextuur verbeteren en de kleur van striae verminderen.

Verbetering van de Huidconditie

Microneedling kan de algehele gezondheid van de huid verbeteren door de bloedcirculatie te stimuleren en de opname van huidverzorgingsproducten te bevorderen.

Verstrakking van de Huid

Door de stimulatie van collageen en elastine kan microneedling helpen bij het verstevigen en verstrakken van de huid.
Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de geschiktheid van microneedling afhankelijk is van individuele factoren. Een professionele beoordeling door onze behandelaar kan helpen bij het bepalen van de beste aanpak op basis van de specifieke behoeften en huidconditie van een persoon.

Tarieven

Categorie

Categorie

Microneedling

Gelaat

€ 150

Gelaat & hals

€ 175

Gelaat, hals en decolleté

€ 200

Adviezen en Nazorg

Door deze adviezen op te volgen, draagt u bij aan een succesvolle microneedling-ervaring en bevordert u het herstelproces van uw huid.

Na de behandeling is het essentieel om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden. Als blootstelling niet te vermijden is, gebruik dan een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Houd de huid goed gehydrateerd door regelmatig een milde, hydraterende crème aan te brengen. Dit draagt bij aan het herstel van de vochtbalans van de huid en bevordert een gezonde uitstraling.

Vermijd het dragen van zware make-up gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Als make-up noodzakelijk is, gebruik dan producten zoals Lycogel foundation, speciaal ontwikkeld voor gebruik na gezichtsbehandelingen en op basis van Aloë Vera.

Vermijd het gebruik van agressieve huidproducten, inclusief scrubs, gedurende enkele dagen na de behandeling. Dit helpt irritatie te voorkomen en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid.

Gedurende de eerste paar dagen na de behandeling wordt aanbevolen om intense fysieke activiteit, sauna’s en stoombaden te vermijden. Dit helpt overmatige bloedcirculatie naar het gezicht te voorkomen, waardoor onaangename bijwerkingen zoals tintelingen en roodheid worden geminimaliseerd.

Consultatie

Een voorafgaand consult bij Shary Skin Clinic is essentieel om het huidtype te beoordelen, doelen te bespreken en mogelijke bijwerkingen te begrijpen. De behandelaar zal een behandelplan op maat opstellen voor de unieke behoeften van de cliënt.

Belangrijke Opmerking

Microneedling is een effectieve en veilige behandeling, maar het is belangrijk om de procedure door een getrainde professional bij Shary Skin Clinic te laten uitvoeren voor optimale resultaten en veiligheid. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie en om een consultatie te plannen.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Is microneedling geschikt voor alle huidtypen?
Ja, microneedling is over het algemeen geschikt voor verschillende huidtypen. Een professionele beoordeling kan echter de specifieke geschiktheid voor individuele huidcondities vaststellen.
Zijn er risico's verbonden aan microneedling?
Microneedling wordt als veilig beschouwd, maar het is essentieel om de procedure door een getrainde professional uit te laten voeren om mogelijke risico’s te minimaliseren.
Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie na microneedling?
Resultaten variëren, maar veel mensen ervaren verbeteringen na de eerste behandeling. Optimaal resultaat wordt meestal bereikt na een reeks behandelingen.
Kan microneedling worden gecombineerd met andere cosmetische behandelingen?
Dit hangt af van de specifieke behandelingen. Een professioneel consult kan de mogelijkheden en veiligheid van combinaties beoordelen.
Is microneedling pijnlijk?
Een verdovende crème wordt soms gebruikt voor extra comfort. Er kan wat ongemak zijn, maar het is over het algemeen goed te verdragen.
Hoelang duurt de hersteltijd na microneedling?
De hersteltijd varieert, maar meestal ervaren patiënten enkele dagen van roodheid en lichte zwelling. Diepe peelings kunnen iets langer herstel vereisen.
Kan microneedling worden toegepast op gevoelige huidgebieden?
Ja, microneedling kan worden aangepast aan verschillende huidgebieden, inclusief gevoelige delen, met de juiste instellingen en technieken.
Hoelang duurt een microneedling-sessie gemiddeld?
De behandeling duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten, maar de duur kan variëren op basis van de behandeling.
Zijn er specifieke producten die moeten worden vermeden na microneedling?
Het wordt aanbevolen om agressieve huidproducten, inclusief scrubs, enkele dagen na de behandeling te vermijden om irritatie te voorkomen.
Kan microneedling helpen bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen?
Ja, microneedling kan de huidtextuur verbeteren, inclusief gebieden onder de ogen, maar individuele resultaten variëren.
Open chat
Stuur een bericht!
Hallo👋
Hoe kunnen we je helpen?