Cosmelan: Effectieve Behandeling tegen Hyperpigmentatie bij Shary Skin Clinic

Cosmelan

Hyperpigmentatie is een veelvoorkomend probleem met verschillende oorzaken, zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zonschade, zwangerschap, pilgebruik en menopauze. Hoewel oppervlakkig pigment goed te behandelen is met medische peelings of een pigmentlaser, kan dieper gelegen pigment soms lastiger te verwijderen zijn. Mesoestetic heeft daarom de Cosmelan-behandeling ontwikkeld, die effectief is voor alle huidtypes bij het verminderen van pigmentvlekken.

De Cosmelan-behandeling staat wereldwijd bekend als de nummer 1 depigmentatiebehandeling. Pigmentatieproblemen worden beschouwd als de nieuwe rimpels, waarbij blootstelling aan de zon, trauma (zoals verbranding), of hormonale onbalans de melanocyten (huidcellen verantwoordelijk voor de bruine tint) kunnen activeren, wat leidt tot plaatselijke pigmentvorming. Met een Cosmelan-behandeling kunnen pigmentvlekken verminderd of zelfs geheel verwijderd worden

De behandeling

Cosmelan is een pigmentbehandeling die bestaat uit een masker (Cosmelan 1) in combinatie met producten voor thuisgebruik. Het is een behandelkuur ontworpen om pigmentvlekken te verminderen en de vorming ervan onder controle te houden.

In de kliniek wordt het Cosmelan masker aangebracht. Je neemt het masker mee naar huis en laat het daar 8 tot 12 uur (afhankelijk van jouw huidtype) inwerken. Na deze periode verwijder je het masker zelf thuis. Vervolgens behandel je de huid thuis met de Cosmelan 2 pigmentcrème en aanvullende producten die de huidtherapeut meegeeft.

Na de Cosmelan-behandeling

Het is cruciaal om de huid goed te hydrateren met een milde crème en blootstelling aan direct zonlicht te vermijden. Het gebruik van een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Gedurende de na behandelperiode is het verstandig om irriterende stoffen, zoals producten met sterke zuren of retinoïden, te vermijden en te kiezen voor milde en kalmerende huidverzorgingsproducten.

Het is aan te raden om de aanbevolen nabehandelingsproducten te blijven gebruiken die zijn verstrekt door de huidtherapeut, aangezien deze helpen bij het behoud van de resultaten en het herstelproces van de huid ondersteunen. Het plannen van follow-up afspraken met de huidtherapeut is ook belangrijk om de voortgang te beoordelen, eventuele zorgen te bespreken en indien nodig aanvullende behandelingen te plannen. Door deze richtlijnen strikt op te volgen, kan men de beste en langdurige resultaten van de Cosmelan-behandeling behalen.

De resultaten

De Cosmelan-behandeling kunnen indrukwekkend zijn en variëren afhankelijk van factoren zoals het individuele huidtype, de ernst van de hyperpigmentatie en de consistentie van de follow-upzorg. Over het algemeen kan men de volgende resultaten verwachten:
Cosmelan is effectief in het verminderen van hyperpigmentatie, inclusief donkere vlekken, melasma en andere pigmentatieproblemen.
De behandeling draagt bij aan een egalere teint door de melanineproductie te reguleren.
De behandeling kan de algehele huidstructuur verbeteren, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet.
Naast het verminderen van pigmentvlekken kan Cosmelan de huid een verjongd uiterlijk geven door de textuur te verbeteren en fijne lijntjes te verminderen.
Bij regelmatige follow-upzorg en het gebruik van aanbevolen producten kunnen de resultaten langdurig zijn.
Belangrijk is dat de resultaten geleidelijk zichtbaar worden naarmate de huid zich vernieuwt. Het is essentieel om de instructies van de huidspecialist op te volgen en de aanbevolen thuiszorgproducten te gebruiken om de beste resultaten te behalen en te behouden. Het definitieve resultaat kan enkele weken tot maanden na de behandeling worden beoordeeld.

Tarieven

Categorie

Gezichtbehandeling

Dieptereiniging

€ 65

Dieptereiniging i.c.m. vitamine C mask

€ 75

Dieptereiniging i.c.m. salicylzuur en retinol

€ 85

Dieptereiniging i.c.m. basis peeling

€ 95

Dieptereiniging i.c.m. medium peeling

€ 125

Dieptereiniging i.c.m. diepe peeling

€ 150

*Chemishe peeling lichaamsdelen op aanvraag

$9.95

Indicaties

Melasma

Een veelvoorkomende vorm van hyperpigmentatie die vaak wordt geassocieerd met zwangerschap, hormonale schommelingen of blootstelling aan de zon.

Zonschade

Pigmentatieproblemen veroorzaakt door langdurige blootstelling aan schadelijke UV-stralen, resulterend in donkere vlekken en verkleuringen op de huid.

Post-inflammatoire Hyperpigmentatie

Pigmentatie die ontstaat als reactie op ontsteking, zoals na acne, huidletsels, of andere huidtrauma’s.

Algemene Hyperpigmentatie

Onregelmatige pigmentatie op de huid als gevolg van verschillende oorzaken, zoals veroudering, hormonale schommelingen, en genetica.

Pigmentatie door Hormonale Veranderingen

Pigmentatieproblemen veroorzaakt door hormonale veranderingen, zoals tijdens de zwangerschap, pilgebruik, of menopauze.
Cosmelan wordt meestal aanbevolen voor personen met specifieke pigmentatieproblemen. Het is essentieel om de geschiktheid van de behandeling te bespreken met een gekwalificeerde huidtherapeut bij Shary Skin Clinic te Delft. De huidtherapeut kan de individuele situatie beoordelen en een gepersonaliseerd behandelplan opstellen.

Adviezen en Nazorg

Het naleven van deze adviezen en nazorgrichtlijnen is cruciaal voor een succesvolle Cosmelan-behandeling en het behouden van de behaalde resultaten. Individuele instructies kunnen variëren, dus het is belangrijk om de specifieke richtlijnen van de huidtherapeut bij Shary skin op te volgen voor een optimaal herstel.

Houd de huid goed gehydrateerd met een milde, hydraterende crème om het herstel te bevorderen.

Vermijd directe blootstelling aan de zon en gebruik altijd een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Gedurende de herstelperiode is het verstandig om agressieve huidverzorgingsproducten, zoals producten met sterke zuren of retinoïden, te vermijden en te kiezen voor milde en kalmerende producten.

Blijf de aanbevolen nabehandelingsproducten gebruiken die zijn verstrekt door de huidtherapeut. Deze producten ondersteunen het herstelproces en behouden de behaalde resultaten.

Plan regelmatige follow-up afspraken met de huidtherapeut om de voortgang te beoordelen, eventuele zorgen te bespreken en aanvullende behandelingen te plannen indien nodig.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat is de Cosmelan-behandeling en voor welke huidproblemen is het geschikt?

Cosmelan is een depigmentatiebehandeling ontworpen om pigmentvlekken te verminderen. Het is effectief voor hyperpigmentatie veroorzaakt door zonschade, melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie, algemene hyperpigmentatie en pigmentatie door hormonale veranderingen.

Hoe werkt de Cosmelan-behandeling?

De behandeling omvat een masker (Cosmelan 1) aangebracht in de kliniek, gevolgd door thuisgebruik van Cosmelan 2 pigmentcrème en aanvullende producten. Het reguleert melanineproductie en vermindert pigmentvlekken.

Wat zijn de resultaten die men kan verwachten na een Cosmelan-behandeling?

Cosmelan is effectief in het verminderen van hyperpigmentatie, het bevorderen van een egalere teint, verbetering van huidtextuur, en het verminderen van fijne lijntjes. Resultaten variëren per individu.

Zijn er bijwerkingen na de Cosmelan-behandeling?

Mogelijke bijwerkingen zijn roodheid, zwelling, warm gevoel en schilfering. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren en directe blootstelling aan de zon te vermijden.

Hoelang duurt het voordat resultaten zichtbaar zijn?

Resultaten zijn geleidelijk zichtbaar naarmate de huid zich vernieuwt. Het definitieve resultaat kan enkele weken tot maanden na de behandeling worden beoordeeld.

Wat zijn belangrijke adviezen en nazorg na een Cosmelan-behandeling?

Hydrateer de huid goed, vermijd direct zonlicht, gebruik breedspectrum zonnebrandcrème, vermijd agressieve huidverzorgingsproducten, blijf de aanbevolen producten gebruiken, en plan regelmatige follow-upafspraken.

Is de Cosmelan-behandeling geschikt voor alle huidtypes?

Ja, de Cosmelan-behandeling is geschikt voor alle huidtypes. Onze huidtherapeut kan de geschiktheid beoordelen op basis van de individuele situatie.

Zijn aanvullende behandelingen nodig na Cosmelan?

Aanvullende behandelingen kunnen nodig zijn, afhankelijk van de individuele respons op de behandeling. Regelmatige follow-upafspraken helpen de voortgang te monitoren.

Mag ik make-up gebruiken na een Cosmelan-behandeling?

Het wordt aanbevolen het gebruik van make-up op de behandelde gebieden te beperken, vooral direct na de behandeling, om de huid te laten ademen en herstellen.

Open chat
Stuur een bericht!
Hallo👋
Hoe kunnen we je helpen?