Couperose: Effectieve Behandelingen bij Shary Skin Clinic

Couperose

Couperose is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verwijde bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht. Deze bloedvaatjes zijn vaak rood of blauw van kleur en zijn duidelijk zichtbaar aan het huidoppervlak. Couperose komt meestal voor op de wangen, neus, voorhoofd en kin. De aandoening ontstaat als gevolg van zwakke vaatwanden, waardoor de bloedvaten uitzetten en zichtbaar worden.

Factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose zijn onder andere genetische aanleg, blootstelling aan zonlicht, temperatuurschommelingen, overmatig alcoholgebruik en bepaalde huidaandoeningen. Mensen met een lichte huid en een gevoelige huid zijn vaak vatbaarder voor couperose.

Hoewel couperose op zichzelf geen ernstige medische aandoening is, ervaren sommige mensen het als cosmetisch storend. Verschillende behandelingen, zoals lasertherapie en IPL (Intense Pulsed Light) therapie, kunnen worden toegepast om couperose te verminderen en de huid een egalere teint te geven.

De behandeling

De behandeling van couperose met de GentleMax Pro begint met een grondige consultatie bij een ervaren huidtherapeut. Hierbij worden de kenmerken van de couperose beoordeeld, en wordt vastgesteld of de GentleMax Pro geschikt is voor de patiënt. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en kan eventueel een verdovende crème worden aangebracht voor comfort. Beschermende brillen worden gedragen om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. De GentleMax Pro maakt gebruik van geavanceerde lasertechnologie om gericht op hemoglobine in het bloed de verwijde bloedvaatjes te behandelen. De laserstralen sluiten de bloedvaatjes, zonder schade aan de omliggende huid te veroorzaken. Tijdens de behandeling zorgt het geïntegreerde koelingssysteem voor vermindering van eventueel ongemak. De duur van de behandeling varieert afhankelijk van het behandelde gebied. Voor optimale resultaten zijn vaak meerdere sessies nodig.

Indicaties

Zichtbare Bloedvaatjes

Duidelijk zichtbare, verwijde bloedvaatjes (teleangiëctasieën) op het gezicht, vaak rood of blauw van kleur.

Rode Verkleuring

De aanwezigheid van rode verkleuring op de huid, vooral rond de gebieden waar de bloedvaatjes zichtbaar zijn.

Reactie op Triggers

Couperose kan reageren op bepaalde triggers zoals blootstelling aan zonlicht, temperatuurschommelingen, alcoholgebruik, hete dranken of gekruid voedsel.

Gevoeligheid

Mogelijke gevoeligheid van de huid, waarbij de aangetaste gebieden warm of prikkelend kunnen aanvoelen.
Indien je bezorgd bent over couperose en de bijbehorende symptomen, is het raadzaam professioneel advies in te winnen bij een van onze huidtherapeuten voor geschikte behandelingsopties.

Tarieven

Categorie

Vaatlasertherapie

Vaatbehandeling 15 min

€ 55

Vaatbehandeling 30 min

€ 100

Adviezen en Nazorg

Na de behandeling is het essentieel om de huid te beschermen tegen direct zonlicht met een hoge SPF.

Het plannen van opvolgafspraken is cruciaal om de voortgang te beoordelen en eventuele aanvullende behandelingen te bespreken.

Gedurende enkele dagen na de behandeling wordt geadviseerd milde huidverzorgingsproducten te gebruiken om de huid te kalmeren.

Consultatie

Een uitgebreide consultatie bij Shary Skin Clinic is de eerste stap om de beste aanpak voor couperose te bepalen. Tijdens dit consult worden individuele behoeften besproken, en een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Neem contact op voor meer informatie en om een consultatie te plannen.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat is couperose en hoe wordt het gekenmerkt?
Couperose is een huidaandoening met verwijde bloedvaatjes in het gezicht, vaak rood of blauw van kleur, zichtbaar op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Het ontstaat door zwakke vaatwanden, waardoor de bloedvaten uitzetten.
Wat zijn de factoren die bijdragen aan het ontstaan van couperose?
Genetische aanleg, blootstelling aan zonlicht, temperatuurschommelingen, overmatig alcoholgebruik en bepaalde huidaandoeningen kunnen bijdragen aan couperose. Mensen met een lichte en gevoelige huid zijn vatbaarder.
Wat zijn de indicaties van couperose?
Zichtbare bloedvaatjes, rode verkleuring op de huid, mogelijke gevoeligheid met warm of prikkelend gevoel, en reactie op triggers zoals zonlicht, temperatuurschommelingen, alcoholgebruik, hete dranken of gekruid voedsel.
Hoe wordt couperose behandeld met GentleMax Pro?
De behandeling begint met een consultatie, gevolgd door het reinigen van de huid en eventueel het aanbrengen van een verdovende crème. De GentleMax Pro gebruikt laserlicht om gericht op hemoglobine in het bloed de verwijde bloedvaatjes te behandelen, zonder schade aan de omliggende huid.
Wat zijn de voordelen van de behandeling?
Vermindering van rode adertjes, een egalere huidskleur en over het algemeen een korte hersteltijd, waardoor cliënten snel hun dagelijkse activiteiten kunnen hervatten.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor optimale resultaten?
Voor optimale resultaten zijn vaak meerdere sessies nodig. Het aantal behandelingen kan variëren afhankelijk van het behandelde gebied en individuele behoeften.
Open chat
Stuur een bericht!
Hallo👋
Hoe kunnen we je helpen?