Ma - Vr 10.00 - 18.00 | Za 12.00 - 17.00 | Zondag (op afspraak) +31 6 48384849

Cosmelan

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken. Zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zonschade, zwangerschap, pilgebruik en menopauze. Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een medische peeling of met de pigmentlaser. Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen. Voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen.

De behandeling

De behandeling met de cosmelan wordt in twee delen uitgevoerd. Cosmelan 1 is de behandeling die in de kliniek wordt uitgevoerd en daarna zet u de behandeling thuis voort met de Cosmelan 2. De Cosmelan 2 producten zijn ook te koop op onze webshop.

Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is een intakegesprek nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. U krijgt advies over hoe u de behandeling in zijn werk gaat, wat u kunt verwachten en hoe u de thuisproducten moet gebruiken.

Via de volgende stappen laten wij zien hoe de Cosmelan behandeling verloopt:

 1. U bereid de huid 14 dagen voor met de brightening peel. Dit wordt iedere avond aangebracht op een schone huid, hiermee gaat u slapen.
 2. 48 uur voor de Cosmelan 1 masker wordt er een chemische peeling aangebracht door de huidtherapeut.
 3. U komt naar de praktijk voor het Cosmelan 1 masker.
 4. Na 10 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker door met een lauw washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen. Dit is een normale reactie.
 5. Gedurende 2 dagen gebruikt u een voedende vocht inbrengende crème (Melan Recovery).
 6. Na 2 dagen kunt u beginnen met de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker).
 7. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht. Vervolgens brengt u over Cosmelan 2, de Melan Recovery en zonnebrandcrème aan.
 8. Na vier weken komt u op controle, indien nodig wordt de Cosmelan 1 opnieuw aangebracht.
 9. De 1ste maand brengt u de crème drie keer per dag op. De 2de maand twee keer dag vanaf de 3de /4de maand een keer per dag. Het is aan te raden om de cosmelan 2 crème te blijven gebruiken om het pigment te laten onderdrukken.

* Wilt u meer informatie over de producten apart of u wilt ze toch apart bestellen, dan kunt u op de productomschrijvingen hierboven klikken.

Na de behandeling

Eerste en tweede dag:
De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en zwelling ontstaan. Als de huid gevoelig is, kan de patiënt last hebben van jeuk.

Andere bijwerkingen:

 • Licht branderig gevoel en trekken van de huid: dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de
  meegeleverde Melan Recovery.
 • Rood worden van de huid: het rood worden na de Cosmelan behandeling is te vergelijken met het een hele dag zonder bescherming blootstellen van de huid aan de zon in de sneeuw.
 • Schilferen: schilferen kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. In dit geval is het raadzaam de Melan Recovery crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is. Het is belangrijk om niet aan de schilfers te trekken.
 • Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. De pigmentatie vlekken zijn aanzienlijk verminderd/verdwenen, de huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.
 • Bel nu voor een vrijblijvend en gratis intake huidanalyse
  BEL NU

   

  Tips en adviezen

  • Neem bij twijfel over uw huidreactie altijd contact op met de huidtherapeut
  • Een rode, gezwollen, branderige huid is een normale huidreactie na een Cosmelan behandeling, hier hoeft u niet van te schrikken
  • Gedurende het vervellingsproces is het belangrijk dat u niet aan de velletjes trekt, om te voorkomen dat u ook gezonde huid mee trekt
  • De behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling eerst donkerder kleuren, dit is een normale huidreactie
  • Incorrect gebruik van zonnebrandcrème en de voorgeschreven producten kan reactivering van het pigment veroorzaken.
  • De behandeling mag niet gecombineerd worden met andere depigmentatie behandelingen
  • Make-up mag gebruikt worden nadat alle producten die u dagelijks gebruikt zijn ingetrokken.
  • Gebruik minimaal de eerste 2 weken na de behandeling geen scrub of peelings.
  • Vermijdt de eerste 2 weken na de behandeling alle warmtebronnen, zoals intensief sporten, sauna’s en een hete douches
  • Gebruik de Hydra vital factor L/Melan recovery crème maximaal 3 keer op een dag

  Kosten

  € 795,00 voor het totale pakket (pigmentbehandeling + voorbereiding + thuisproducten + controle)

  Vergoeding

  De Cosmelan behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor camouflagetherapie. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.