Ma - Vr 10.00 - 18.00 | Za 12.00 - 17.00 | Zondag (op afspraak) +31 6 48384849

Plasmalift

Fibroblast, ook wel Plasmalift genaamd, is een mild alternatief voor een chirurgische ingreep. De methode werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen geïoniseerde plasma. Het is een revolutionaire techniek zonder snijden voor een permanente ooglid- of huidcorrectie. Met de plasmapen wordt door middel van geïoniseerde gasmoleculen die zich vlak boven de huid bevinden een klein bliksemflitsje geproduceerd.

Wat er gebeurt is coagulatie: de huidvezels trekken samen wat resulteert in huidverstrakking, remodellering en een liftend effect. Rimpels, overtollige huid, pigment en littekens verdwijnen zonder medische ingreep. Bovendien stimuleert de plasmabehandeling op langere termijn de aanmaak van nieuwe elastine en collagene vezels.

De behandeling

Voor we gaan starten met de behandeling nemen we eerst de intake met u door. Er worden voor-foto’s gemaakt, die dienen als referentie voor de controle. Na het invullen van de intake gaan we het te behandelen gebied verdoven met een verdovende crème, dit laten we even goed intrekken voor we starten. Dit betekent niet dat de behandeling pijnloos zal zijn maar het is veel beter vol te houden.

Na het inwerken verwijderen we een gedeelte van de crème, op dit gedeelte van de huid gaan we starten. Er worden zeer kleine “stipjes” gemaakt met de plasmapen. We raken de huid niet aan, maar we blijven ongeveer 1 à 2 millimeter boven de huid. De plasmapen maakt een soort boog in de huid wat lijkt op een bliksemflits. Hierdoor krimpt de huid gelijk. We houden de pen telkens een ruime seconde boven de huid.

De behandeling duurt dus niet lang, om u een idee te geven zijn we bijvoorbeeld +- 7 min bezig met 1 ooglid. Na de behandeling heeft u direct geen pijn meer, het kan hoogstens een beetje branderig aanvoelen.

Na de behandeling

Na een plasmalift ervaren de meeste mensen een branderig gevoel, dat vergelijkbaar is met zonnebrand. Koelen mag niet na de behandeling, het stopt krimping van de huid en belemmert het eindresultaat. De herstelperiode is bij iedere huid anders. Na de plasmalift behandeling is het behandelgebied rood en kan er een zwelling (met name bij behandeling van de oogleden) ontstaan. De zwelling kan enkele dagen aanhouden. Daarnaast zijn er direct na de behandeling kleine korstjes zichtbaar, die er na 7 á 10 dagen vanzelf af vallen. Na de behandeling heeft de huid 7 tot 10 dagen nodig om te herstellen. Houd hier dus ook rekening mee met de afspraken die u in de week na de behandeling maakt.

Het behandelde gebied mag 3 dagen niet nat worden gemaakt. Na 3 á 5 dagen komt u terug voor een controle. In veel gevallen is één behandeling al voldoende. Echter kan dit ook verschillen per persoon. Als uw huid weer is genezen na circa 10 dagen, adviseren wij het gebruik van hoge zonnebrandcrème (SPF factor 50) om zonnebrand te voorkomen tot minstens 3 maanden na de behandeling. U dient blootstelling aan zonlicht en zonnebanken zo veel mogelijk te vermijden

Bel nu voor een vrijblijvend en gratis intake huidanalyse
BEL NU

Wat zijn de voordelen?

 • Behandelingstijd is tussen de 30-60 minuten (afhankelijk van het aantal zones)
 • Zonder volledige verdoving (anesthesie) of spuitjes
 • Hersteltijd van ongeveer 7-10 dagen
 • Langdurig resultaat
 • Geen gevaar voor infectie
 • Geen littekens door chirurgie
 • Meteen resultaat

Tips en adviezen

Na onze Plasma Lift is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Gebruik op de oogleden minimaal 3x per dag onze nazorg-crème. Onze specialisten adviseren u graag over hoe u dat het best kunt doen. Bescherm de behandelde zone bovendien met factor 50-zonnecrème, ook op een bewolkte dag. Drink voldoende water, vooral tijdens de eerste dagen na de behandeling.
Bovendien gelden er specifieke adviezen, afgestemd op het behandelde gebied:

 • Twee weken niet intensief zwemmen of sporten
 • Vier weken geen thermische activiteiten (sauna, stoombad, etc.)
 • 48 uur de huid niet koelen of reinigen
 • Eén week geen make-up
 • Twaalf weken geen zon of zonnebank

Let op: krab de korstjes nooit van de huid af, maar laat die e vanzelf afvallen. Houd rekening met een ‘downtime’ van ongeveer een week. Uiteraard kunt u na de Plasma Lift-behandeling wel gewoon uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Kosten

De prijzen verschillen per behandeling, de tarieven van de plasmalift behandelingen kunt u hier vinden.

Wilt u meer weten over onze Plasma Lift-behandeling? We adviseren u om vooraf een kort consult in te plannen. Tijdens dit consult van circa 15 minuten analyseren we uw huidtype, leggen we de behandeling aan u uit en vertellen we meer over wat u van ons kunt verwachten. U ontvangt ons behandelplan en we staan natuurlijk open voor alle vragen.*